Scheidsrechter worden

Zonder scheidsrechter geen voetbal! Een scheidsrechter is een belangrijk onderdeel van het voetbal. Wekelijks leiden duizenden scheidsrechters voetbalwedstrijden in goede banen, van het hoogste niveau tot in provinciale en tot en met de U14 jeugdploegen van de vele clubs en zelfs in jongere leeftijdscategorieën. Ouders helpen ook door te fluiten bij wedstrijden van hun zoon of dochter van 5 tegen 5 of 8 tegen 8.

Arbitrage … Een levensschool bij uitstek

Voetbal is een spiegel voor onze maatschappij. Door het sporten zelf wordt het karakter gesterkt. Scheidsrechters moeten verantwoordelijkheid nemen en beslissen terwijl ze aan het sporten zijn. De spelers zijn niet altijd akkoord met de beslissingen en er ontstaan soms discussies.

 

Discussies en meningsverschillen horen bijna bij het voetbal. De scheidsrechter is verplicht om het voetbalreglement te volgen.

 

De speler maakt een fout en de scheidsrechter volgt het reglement. Hij beschermt de andere spelers en het voetbal op een objectieve manier.

Ook voor meisjes!

Hou je van voetbal, dan is dit zeker iets voor jou! We willen samen met de Red Flames (de nationale damesploeg) de evolutie en de dynamiek in het vrouwenvoetbal steunen. We hebben daarom meer damesscheidsrechters nodig.

Wie kan scheidsrechter worden?

Je moet aan 3 voorwaarden voldoen:

 

  • Je bent ten minste 15 jaar
  • Je bent aangesloten of je gaat je aansluiten bij een club van de KBVB
  • Je bent in een goede fysieke conditie

Speel je al voetbal? Dat is geen enkel probleem, je kan het voetballen en het arbitreren combineren dankzij de scheidsrechterscategorie H.

Meer weten?

Meer informatie kan je vinden op de website van de Belgische Voetbalbond. Je kan je als scheidsrechter aansluiten bij KCS Machelen. Contacteer onze jeugdcel.