Waarom kies je voor KCS Machelen?

Voetbalclub KCS Machelen is een bindmiddel in de Nederlandstalige gemeente Machelen en de omgeving voor iedereen die geïnteresseerd is in voetbal. KCS Machelen is een ontmoetingsplaats waar elke betrokkene zich kan ontplooien en kan groeien. Iedereen, ongeacht de origine, geslacht, religie of andere eigenschappen en voorkeuren, is welkom om actief of passief een rol te spelen in de club.

Waarom onze jeugdwerking?

De jeugdafdeling van KCS Machelen biedt aan alle jongeren uit de gemeente Machelen en omgeving, een volwaardige, kwalitatieve en Nederlandstalige voetbalopleiding aan. Wij houden enerzijds rekening met de capaciteiten van iedere jeugdspeler en anderzijds zijn of haar persoonlijke instelling. We vinden respect, discipline en sportiviteit heel belangrijk, net als het sociale en familiale karakter van de club.

1

Wij willen jeugdspelers een alternatief bieden als ze in een andere sportclub geen plezier beleven.

2

Wij geven technische en tactische vorming, maar altijd op een leuke en speelse manier.

3

Wij willen een kwalitatieve stijging van de (actieve) leden van KCS Machelen.

4

Wij willen jeugdspelers mee vormen tot (jong-)volwassenen die de kernwaarden van de club ook buiten de club steunen en gebruiken.

5

Wij willen zorgen voor een optimale doorstroming naar de top. Wij houden rekening met de capaciteiten van de speler.

Kernwaarden jeugdwerking

KCS Machelen hecht belang aan een paar kernwaarden.

Iedereen van de voetbalclub moet zich gedragen volgens deze waarden.

Kernwaarden

Nederlandstalig karakter • Integriteit • Respect • Verantwoordelijkheidszin • Fair Play • Sociaal • Discipline • Samenhorigheid • Sportiviteit • Familiaal karakter • Lokale verankering

 

Deze kernwaarden gelden voor ieder lid van KCS Machelen.

Toegankelijkheid

Voetbal is een populaire sport in België. KCS Machelen wil de jeugd uit de omgeving de kans geven om actief het plezier van het spel te ervaren. Een hobby in clubverband is vaak een dure hobby. Dat is voor een gezin financieel niet gemakkelijk. KCS Machelen wil iedere speler een kans geven om kennis te maken met de sport. Dat kan met een afbetalingsplan of door de tussenkomst van de jeugdcel.

De speler op de eerste plaats

De jeugdopleiding van KCS Machelen draait volledig rond zijn jeugdspelers. Wij streven ernaar dat elke speler elke training en wedstrijd aanwezig is omdat hij graag traint en wedstrijden speelt. Wij willen elke speler die traint zoveel mogelijk speelkansen garanderen.

Pedagogische verantwoordelijkheid

Elk lid van KCS Machelen moet op een pedagogisch verantwoorde manier met anderen omgaan. De kernwaarden van de club zijn belangrijk en we willen dat iedereen die volgt. Als ze niet gevolgd worden dan kan je dat melden bij iemand van het hoofd- of jeugdbestuur. KCS Machelen heeft een belangrijke sociale rol in de gemeente. Het is belangrijk dat iedereen van de club zich gedraagt en de gangbare normen en waarden volgt.

Plezier boven resultaat

Een belangrijke slogan bij de club is ‘winnen is leuk, maar de manier waarop gevoetbald wordt is belangrijker’. Een jeugdopleiding is een proces met vallen en opstaan. Als het goed gaat, dan moet de trainer zorgen dat de speler een uitdaging krijgt en nieuwe technieken leert. Als het slecht gaat, dan moet de trainer de spelers motiveren en stimuleren om het voetbalplezier terug te vinden.

Financiële gezondheid

KCS Machelen wil een gezonde financiële basis hebben. De club wil een positieve evolutie op alle vlakken (sportief, infrastructuur en organisatorisch), maar zal altijd rekening houden met de financiën.