Onze nieuwe TVJO aan het woord

door | 9 mei 2021

Sinds een aantal weken waait binnen KCS Machelen een nieuwe wind. Met Thierry Van Campenhout (57) heeft de club een nieuwe TVJO aangesteld, maar vooral een doorwinterd voetbaldier in hart en nieren. Met een duidelijke missie: “Samen willen we van de jeugdwerking van KCSM een begrip maken.” Een monoloog ter kennismaking.

“Als voetballer was ik alles behalve een hoogvlieger. Ik doorliep alle jeugdreeksen van het inmiddels ter ziele gegane White Star Woluwe, tot ik door een voetblessure op amper 17-jarige leeftijd mijn schoenen aan de haak moest hangen. Aangezien ik gebeten was door de voetbalmicrobe, had ik geen andere keuze dan me op het trainerschap toe te leggen. Ik heb gewerkt bij clubs als Asse-Terheide, Dieleghem Jette, Zellik, Dilbeek en Grimbergen, waar ik zowel jeugdtrainer als -coördinator ben geweest. In die periode heb ik ook de nodige diploma’s behaald, waardoor ik de opgedane kennis meteen in de praktijk kon toepassen.”

“Ik ben gelukkig dat ik in Machelen aan de slag kan. Aangezien ik vroeger in Machelen heb gewoond en best een goede band had met oud-voorzitter Rik Dewandeleer, kende ik de club al een beetje. De positieve echo’s die ik destijds heb opgevangen, zijn de afgelopen weken meermaals bevestigd geweest. Met elk bestuurslid had ik van bij het eerste contact de juiste klik en je voelt gewoon de honger om van de jeugdwerking van KCSM op termijn een begrip te maken in de regio. Ik heb van het bestuur carte blanche gekregen om een kristalheldere visie te ontwikkelen en een duidelijke structuur op poten te zetten. Samen zijn we een engagement aangegaan voor de komende drie seizoenen. De basis en het potentieel zijn overduidelijk aanwezig.”

“Ik heb ondertussen reeds kennis gemaakt met een uiterst gemotiveerde trainersgroep. De bedoeling is om een wij-verhaal te schrijven, om met andere woorden van elkaar te leren en elkaar sterker te maken in onze rol als opleider. Als we er met z’n allen in slagen om elk seizoen 2 à 3 jeugdspelers te laten doorstromen naar het fanionelftal, dan zijn we in onze missie geslaagd.”

Recent nieuws

In het spoor van Viki De Cremer

In het spoor van Viki De Cremer

Viki De Cremer is als internationaal scheidsrechter aangesloten bij KCS Machelen en biedt ons voor de Maand van het Vrouwenvoetbal een unieke inkijk.

Lees meer
Infoavond jeugdwerking

Infoavond jeugdwerking

Om u en uw kind zo optimaal mogelijk het nieuwe voetbalseizoen te laten aanvatten, organiseert de club een infoavond waarin de (ver)nieuw(d) e jeugdwerking wordt toegelicht.

Lees meer
Voorbereidingsprogramma fanion

Voorbereidingsprogramma fanion

Het fanionelftal heeft inmiddels de trainingen op volle capaciteit weer hervat. De echte voorbereiding op het seizoen 2021-2022 start op maandag 26 juli.

Lees meer