Stopzetting competities n.a.v. coronacrisis

door | 10 feb 2021

De crisiscel van de KBVB, waarin alle geledingen van het Belgisch voetbal (Voetbal Vlaanderen, ACFF, Pro League en KBVB) zijn vertegenwoordigd, vergaderde opnieuw op maandag 25 januari. Tijdens deze vergadering werd de beslissing genomen om alle amateurcompetities met stijgen en dalen, voor mannen en vrouwen, voor dit seizoen met onmiddellijke ingang stop te zetten en te annuleren. In het licht van de gezondheidsmaatregelen, met het oog op de bestrijding van Covid-19, bleek deze beslissing de enige mogelijke.


Ook wil Voetbal Vlaanderen iedereen zoveel mogelijk de kans geven om terug te voetballen van zodra het toegelaten en veilig is. Vandaar bieden we onderstaande info aan voor spelers, ouders, trainers, scheidsrechters en alle actoren binnen onze club.


Jeugd
Onze meisjes en jongens die in onze provinciale jeugdreeksen in normale omstandigheden wekelijks voetballen, wensen we van zodra het mag terug te activeren. De jeugdkalenders zullen als kader behouden blijven en kunnen gespeeld worden vanaf het moment dat de overheid dit toelaat.


Momenteel is nog geen datum van hervatting bekend. Het moment waarop bepaalde leeftijdscategorieën aan hun kalender mogen beginnen is afhankelijk van politieke beslissingen. De huidige aanpassing inzake de ‘buitenschoolse activiteiten’ zal ook impact hebben.


Senioren
Momenteel zijn geen wedstrijden toegelaten. +18-jarigen mogen in groepjes van 4 trainen (incl. begeleider), zonder contact.


De competities met stijgen en dalen werden, zowel voor mannen als vrouwen, reeds definitief geannuleerd. Op vrijwillige basis, wanneer de maatregelen het toelaten, kan de club opnieuw vriendschappelijke wedstrijden of tornooien spelen.

Recent nieuws

Officiële berichtgeving

Officiële berichtgeving

Het KCSM-bestuur benadrukt dat de club geen enkele binding heeft met FC Machelen en wenst zich te distantiëren van alle negatieve berichtgeving, teneinde imagoschade te vermijden.

Lees meer
WM Soccer Tournament

WM Soccer Tournament

WM Soccer Events organiseert over heel Vlaanderen ‘Voortornooien. Op 1 november wordt op de terreinen van KCS Machelen de vijfde editie georganiseerd voor de jeugdcategorieën U8 t.e.m. U13.

Lees meer
In het spoor van Viki De Cremer

In het spoor van Viki De Cremer

Viki De Cremer is als internationaal scheidsrechter aangesloten bij KCS Machelen en biedt ons voor de Maand van het Vrouwenvoetbal een unieke inkijk.

Lees meer
Infoavond jeugdwerking

Infoavond jeugdwerking

Om u en uw kind zo optimaal mogelijk het nieuwe voetbalseizoen te laten aanvatten, organiseert de club een infoavond waarin de (ver)nieuw(d) e jeugdwerking wordt toegelicht.

Lees meer