Jens Detruyer: “Puzzelen met liefst 20 nieuwkomers”

door | 11 okt 2022

De Beerselse coach Jens Detruyer is pas 33, maar legde al een mooi parcours af met KCS Machelen. Met een 2-1-zege tegen Herne smukte de aankoper bij Colruyt de statistieken wat op naar een 8 op 18.

Vorig jaar bracht Detruyer de reddingsoperatie op een spectaculaire manier tot een goed einde bij Machelen. “Ik was T2 bij VK Linden onder Peter Everaerts toen de plicht me naar Machelen riep. Na zeventien wedstrijden telde de ploeg elf punten. Ik hoef je niet te vertellen dat de situatie er precair uitzag. Op de slotdag wipten we over Galmaarden en Lennik en redden we ons hachje. Tijdens het tussenseizoen realiseerden we liefst twintig transfers. We beschikken over veel individueel talent, maar het moet ook klikken als groep. Als coach betekent het dat je de puzzel telkens opnieuw moet leggen tot je over het sterkste elftal beschikt, met de juiste spelers op de juiste posities.”

Jens Detruyer is een jonge en ambitieuze coach. “Ik beschik intussen al over een Uefa A-diploma. Op mijn achttiende begon ik al met coaching bij RSC Anderlecht en later KV Mechelen. Bij Hoeilaart fungeerde ik als speler-trainer”, vertelt Detruyer. “Bij Machelen werd een jaar na de titel in derde provinciale het behoud afgedwongen. Rome werd niet in één jaar gebouwd en dus moet er stap voor stap verder gebouwd worden. Groeien is de boodschap. Machelen beschikt over het logo van RSC Anderlecht, maar wel in blauwe kleuren, met de opmerking dat het ook om een op en top Vlaamse club gaat. Onze speelstijl neigt evenwel naar die van de meeste Brussselse ploegen met technisch verfijnd voetbal. Ik beoog een rustig seizoen, al moeten we op termijn wel de top vijf kunnen viseren. Het blijft wel nog even puzzelen. Op SK Leeuw-Brucom verloren we met 4-0 van een ploeg die niet sterker was, maar wel bestond uit spelers die al zeven jaar samen spelen. Dat staat uiteraard in schril contrast met Machelen, waar slechts vier spelers aan boord bleven.”

Tegen Herne trok de Machelse coach wel aan het langste eind. “Ons grote synthetische veld speelde in ons voordeel. Maimouni plaatste ons wel meteen op achterstand, maar Bryan Van Bockstaele bracht ons op slag van rust langszij. Bryan vertolkt een leidersrol die hij op positie zes perfect kan vervullen. Als kapitein is hij iemand die de bakens kan helpen verzetten. Victor Da Cruz trok ons met de winnende treffer over de streep. Bij de recrutering koos ik vooral voor spelers met een goede mentaliteit en karakter.”

Bron: Het Nieuwsblad – 11 oktober 2022

Recent nieuws

Wafelslag KCSM-jeugd

Wafelslag KCSM-jeugd

De KCSM-jeugd organiseert van 1 t.e.m. 21 maart 2023 zijn wafelslag. Maak een keuze uit de verschillende lekkernijen en steun onze jeugdwerking.

Lees meer