Jacob Waite: “Ik ben sterk op dreef”

door | 13 mrt 2023

Herne overrompelde zondagmiddag Machelen, maar de scoremachine stond eens te meer slecht ingesteld en de Machelse doelman Jacob Waite (27) kende een begenadigde dag. De Brusselaar met Britse roots ranselde een resem pogingen uit zijn doel met een gestopte strafschop van Robin Duret als toemaatje.

De Machelse coach Jens Detruyer brandde een kaarsje voor zijn doelman.
“Herne versierde acht doelrijpe kansen waarbij het drie keer in een één op één opdook voor Waite, maar onze doelman toonde zich onklopbaar. We behouden vijf punten voorsprong op Herne en deden een uitstekende zaak.”

Herne-keeper Toon Lanneer hield ook de nul, maar dat bood de gewezen Buffalo slechts een schrale troost.
“We schreven het verhaal van een heel seizoen. We serveren goed voetbal, maar worden daar niet voor beloond. We konden via een zege naderen tot op één punt van Meise en Groot-Dilbeek en konden Machelen meesleuren in het degradatiemoeras. Maar dat lukte niet. Koen Landuyt en Joeri Danau werden een paar keer afgezonderd en eigenlijk hadden we met ruime cijfers moeten winnen. Zelfs een strafschop van Robin Duret mocht niet baten, al was dat ook vooral de verdienste van mijn overbuur die een ongelooflijke prestatie neerzette. Zelf kreeg ik nauwelijks een redding op te knappen. We verzuimden het eens te meer om af te maken.”

Donderdag Leeuw-Herne
Donderdag trekt Herne naar Leeuw voor een wegens carnaval vooruitgeschoven wedstrijd.
“Een uitje naar Leeuw is nooit een lachertje. Leeuw mengt zich trouwens nog in de strijd voor de eindronde. Gezien onze hachelijke situatie rest ons evenwel geen keuze. We moeten voor de volle buit gaan.”

Jacob Waite was vorig jaar nog aan de slag in eerste provinciale bij het Waals-Brabantse Lasne.
“Ik speelde slechts de helft van de wedstrijden en wou het voetbalplezier terugvinden. Samen met enkele vrienden koos ik voor Machelen waar ik coach Jens Detruyer kende als ex-coach van Tervuren. Ik leerde een leuke club kennen. Ik ben blij dat ik met de gestopte strafschop Machelen over de streep kon trekken op weg naar een belangrijk punt in de degradatiestrijd. Ik kreeg bij Machelen het volste vertrouwen van de coach. Mijn heenronde verliep nog stroef, maar sinds enkele weken ben ik sterk op dreef. Ook tegen Dilbeek pakte ik bij een brilscore uit met een bepalende redding. Een strafschop stoppen is wel nog mooier als keeper”, vertelt de zoon van een Britse vader en Duitse moeder.

Bron: Het Nieuwsblad – 13 maart 2023


Recent nieuws

Wafelslag KCSM-jeugd

Wafelslag KCSM-jeugd

De KCSM-jeugd organiseert van 1 t.e.m. 21 maart 2023 zijn wafelslag. Maak een keuze uit de verschillende lekkernijen en steun onze jeugdwerking.

Lees meer
Welkom, ‘Abdou’ Bah

Welkom, ‘Abdou’ Bah

Deze 26-jarige aanvaller maakt dit seizoen deel uit van de voorhoede van Meise. Bah is als targetman nauwelijks van de bal te zetten en koppelt zijn technische skills aan scorend vermogen.

Lees meer