Bryan Van Bockstaele: “Fier op ons clublogo”

door | 25 jan 2023

Kraainem is zijn leidersplaats in tweede provinciale A kwijt en daar tekende Machelen verantwoordelijk voor. Overijsenaar Bryan Van Bockstaele tekende voor een sterke prestatie en groeide als nieuwkomer uit tot een geslaagde transfer. De bij Tervuren weggehaalde defensieve middenvelder verlengde zijn contract en klinkt ambitieus.

Kraainem leed pas zijn derde nederlaag, maar zag daardoor wel Hoeilaart haasje over springen naar de leidersplaats. De als laborant werkende Bryan Van Bockstaele ontpopte zich met Machelen tot reuzendoder. “In een goede dag kunnen we iedereen kloppen”, zegt hij. “We domineerden de eerste helft en werden in feite mager beloond met slechts één goal. Na rust trok Kraainem alle offensieve registers open en toen werd het pompen of verzuipen. We verdedigden prima en overleefden de Kraainemse storm. Zo zetten we de uitschuiver van vorige week tegen Huizingen opnieuw recht. We staan zevende en hebben nog een tien punten nodig voor het behoud en veroveren die liefst zo snel mogelijk. Het behoud snel afdwingen vormde dit seizoen de topprioriteit om vervolgens zo dicht mogelijk bij de top vijf te eindigen.”

Met Beersel-Drogenbos treft Machelen zondag meteen een andere klepper. “We klopten Kraainem en tankten vertrouwen. We proberen met Beersel-Drogenbos nu ook een andere ploeg van de grote drie een voetje te lichten. Met Kraainem troffen we een technisch sterk onderlegde tegenstrever, maar we stelden daar een hecht blok tegenover. Ik probeer mijn steentje bij te dragen met goals en assists. Ik doorliep de jeugd van Tempo Overijse waar ik het tot de eerste ploeg schopte in derde klasse. Met het oog op meer speelkansen trok ik naar Tervuren dat meteen de titel veroverde in tweede provinciale, maar dat was niet mijn verdienste. In eerste provinciale werd ik wel een vaste waarde.”

Topvijf
Na zeven jaar bij Tervuren stapte Van Bockstaele over naar het Machelen van coach Jens Detruyer. “We moeten dit seizoen tot een goed einde brengen en dan wordt de lat een stuk hoger gelegd. Machelen pakt uit met een mooi project dat naar de top vijf moet leiden. Tevens is het een warme familieclub waar ik me intussen al helemaal thuisvoel. Ik ben fier op ons clublogo dat in feite een kopie is van dat van mijn favoriete club RSC Anderlecht, maar dan wel in de blauwe clubkleuren.”

Bron: Het Nieuwsblad – 24 januari 2023

Recent nieuws

Wafelslag KCSM-jeugd

Wafelslag KCSM-jeugd

De KCSM-jeugd organiseert van 1 t.e.m. 21 maart 2023 zijn wafelslag. Maak een keuze uit de verschillende lekkernijen en steun onze jeugdwerking.

Lees meer