BRACE-project: transnationale bijeenkomst op de Bosveldsite

door | 27 nov 2022

Tijdens het weekend van 3, 4 en 5 november was KCS Machelen gastheer voor de deelnemende partners aan het BRACE-project. Niet minder dan een 20-tal gasten zakten uit Spanje (Rubi), Italië (Bresso) en Portugal (ISG Lissabon) af naar de Bosveldsite. Enerzijds om ervaringen uit te wisselen, anderzijds om deel te nemen aan enkele vriendschappelijke voetbalwedstrijden.

Op vrijdag 3 november zetten de buitenlandse partners voet aan grond in België en werd iedereen vergast op een etentje op de Grote Markt van Brussel om het ijs te breken en om kennis te maken met elkaar. Het werd een leuke avond in een mooi kader waarin de klik tussen de verschillende deelnemers al snel voelbaar was. Iedereen ging evenwel tijdig zijn bedje opzoeken want zaterdag beloofde een leuke, maar ook lange dag te worden.

Zaterdagvoormiddag omstreeks 09.00u werd verzameld in de evenementenzaal van de Bosveldsite waar het eerste seminarie van het project op de agenda stond. KCS Machelen had de eer om iedereen officieel te mogen verwelkomen op de eerste van vier transnationale meetings en maakte van deze gelegenheid gebruik om het bestuur en de deelnemers van KCS Machelen voor te stellen. Vervolgens was er de officiële aftrap door de coördinator van het project (Rubi) en volgde een uiteenzetting m.b.t. de ruime context van het BRACE-project. KCS Machelen was ter voorbereiding van de eerste transnationale vergadering op zoek gegaan naar een aantal partners om het project vorm te geven en had onder meer Sverre Pots van de VZW Tumult te gast om een uiteenzetting te geven over het project “Wereldspelers”. Om af te ronden volgde nog een toelichting door ISG (universiteit Lissabon) over de methodologie van het project. De verschillende uiteenzettingen werden met de nodige aandacht gevolgd en elke uiteenzetting leverde een duidelijke meerwaarde aan de theoretische vormgeving van het project.

Na een heerlijke broodjeslunch werden de meegereisde voetballers uit Italië en Spanje, de voetballers van het asielcentrum Machelen en VZW Tumult en de U21-spelers van KCS Machelen op het voetbalveld uitgenodigd om enkele vriendschappelijke wedstrijden af te haspelen onder de vakkundigde leiding van Jan Van Baelen (jeugdcel) en Yannick Dekens (jeugdtrainer). Met vallen en opstaan kon elke speler zijn voetbalskills tonen, maar leuk en vooral belangrijker was het om te zien dat elke speler in een vriendschappelijke sfeer kon genieten van het spelletje in een zich daartoe uitstekend lenend kader.

Om het event af te sluiten werd iedereen uitgenodigd om de beentjes onder tafel te schuiven bij een van onze commerciële partners: Bistro FM. In een gezellig kader werden bij een heerlijke maaltijd en glaasje wijn de ervaringen van de dag gedeeld en uit de sfeer was duidelijk af te leiden dat iedereen tevreden was over deze eerste transnationale bijeenkomst. KCS Machelen kreeg tal van complimenten over de organisatie en dus konden we met z’n allen tevreden terugblikken op een geslaagde bijeenkomst.

Het BRACE-project is bij deze evenwel nog niet afgerond aangezien er nog 3 transnationale vergaderingen volgen met in februari een bezoek van KCS Machelen aan Italië (Milaan), in april de deelname aan de bijeenkomst in Portugal (Lissabon) en in juni de deelname aan het slotevent dat zal doorgaan te Spanje (Rubi).

Ondertussen kunnen we met enige fierheid melden dat reeds een aantal kinderen uit het asielcentrum van Machelen hebben deelgenomen aan een aantal trainingen binnen onze club. Mogelijk volgen op korte termijn de eerste aansluitingen. Op deze manier hoopt de club haar bijdrage aan het project te concretiseren en te bestendigen.

Wij wensen nog alle deelnemers/partners uit de verschillende deelnemende landen, de spelers/trainers van KCSM en de vrijwilligers van KCSM die mee hun schouders onder de bijeenkomst hebben gezet, uitdrukkelijk te bedanken voor hun enthousiasme en inzet.

Tot slot ook een woord van dank aan de gemeente Machelen, de dienst Vrije Tijd, Burgemeester Jean-Pierre De Groef, en Schepen van sport Peter Roose voor de ondersteuning van het BRACE-project.

   

Recent nieuws

Wafelslag KCSM-jeugd

Wafelslag KCSM-jeugd

De KCSM-jeugd organiseert van 1 t.e.m. 21 maart 2023 zijn wafelslag. Maak een keuze uit de verschillende lekkernijen en steun onze jeugdwerking.

Lees meer