BRACE-project: transnationale bijeenkomst in Milaan

door | 5 mrt 2023

In het kader van het BRACE-project werd KCS Machelen op 3, 4 en 5 februari uitgenodigd in Milaan om het tweede seminarie bij te wonen en om deel te nemen aan het voetbaltornooi.

KCS Machelen werd in Milaan vertegenwoordigd door jeugdspelers Noa Verhaegen en Yarni Van Rode, onder begeleiding van Katia Quinet, de moeder van Noa Verhaegen, en Mario Vandeput, onze secretaris & GC.

Op vrijdag 3 februari namen we een korte vlucht richting Milaan waar we ’s avonds bij een lekker diner werden verwelkomd door onze Italiaanse gasten. Het was een leuk weerzien of een leuke kennismaking met nieuwe gezichten.

Zaterdagmorgen was het al vroeg verzamelen in Bresso waar in de voormiddag het seminarie werd gehouden terwijl de spelers in het centrum van Milaan werden rondgeleid. De weergoden waren de delegaties goedgezind en een stralend zonnetje gaf iedereen een extra boost.

Tijdens het seminarie werden alle “best practices” van de deelnemende landen toegelicht. Voor KCS Machelen was de nieuwe samenwerking met FedAsil Machelen en het partnership met YOUNITED Belgium een mooi initiatief om toe te lichten. GRUPPO SPORTIVO BRESSO 4 eindigde het seminarie met een deskundige uitleg over hun werking in Milaan. Met verschillende getuigenissen van vrijwilligers, sympathisanten en jongeren werd duidelijk dat de werking van GRUPPO SPORTIVO BRESSO 4 een voorbeeld is van hoe sociale integratie van migranten door sport (voetbal) kan worden aangepakt. Verschillende mooie initiatieven kwamen aan bod en verdienden telkens groot applaus!

Ondertussen waren de jonge atleten terug van hun “citytrip” en schoven we de beentjes onder tafel voor een typische Italiaanse lunch. Met een volle maag mochten onze voetballers zich vervolgens klaar maken voor een voetbaltornooi met deelname van verschillende teams gevormd door jongeren uit Italië, Spanje, Portugal en België. Noa en Yarni mochten hun voetbalkunsten tonen en verbroederden met hun Italiaanse, Spaanse en Portugese vrienden. Alle jongens hadden een leuke dag hadden en iedereen verliet met een kamerbrede glimlach het kleine voetbalveldje.

Van het sportcentrum gingen we richting restaurant waar alle delegaties verzamelden om samen te dineren en leuke anekdotes uit te wisselen. Na het diner sloeg de vermoeidheid toe en keerde elke delegatie terug naar hun hotel voor een korte nachtrust…

Zondagmorgen keerde onze groep nog eens terug naar het centrum van Milaan om nog enkele leuke foto’s te schieten en dan was het alweer tijd om naar de luchthaven te rijden en Italië achter ons te laten.

De volgende uitstap is gepland begin mei in Lissabon waar KCSM eveneens wordt verwacht voor uitwisseling van ervaringen en het spelen van een voetbaltornooi.

Recent nieuws

Wafelslag KCSM-jeugd

Wafelslag KCSM-jeugd

De KCSM-jeugd organiseert van 1 t.e.m. 21 maart 2023 zijn wafelslag. Maak een keuze uit de verschillende lekkernijen en steun onze jeugdwerking.

Lees meer
Welkom, ‘Abdou’ Bah

Welkom, ‘Abdou’ Bah

Deze 26-jarige aanvaller maakt dit seizoen deel uit van de voorhoede van Meise. Bah is als targetman nauwelijks van de bal te zetten en koppelt zijn technische skills aan scorend vermogen.

Lees meer