Alex Marion: “Frustrerend dat ik amper scoorde”

door | 6 mrt 2023

KCS Machelen deed zondag een gouden zaak in de strijd om het behoud. Met twee belangrijke goals zette Alexandre Marion zijn ploeg op weg naar een 4-1-zege tegen VC Groot-Dilbeek, dat door de nederlaag is weggezakt naar de dertiende plaats en stilaan bang achterom moet kijken. Bij de bezoekers kreeg Timothy Delplanque rood onder de neus.

De aanvoerder ging zondag voorop in de strijd. Met twee goals na de pauze bezorgde Alexandre Marion zijn ploeg bijna eigenhandig een gouden driepunter.
“Na vier jaar bij Leefdaal-Bertem ben ik aan mijn eerste seizoen bezig bij Machelen”, zegt Marion. “Het was best frustrerend dat ik hiertoe nauwelijks tot scoren kwam bij mijn nieuwe club. Ik miste de voorbereiding en trok ook nog eens op vakantie, wat me nadien parten speelde. Voor volgend seizoen hakte ik de knoop nog niet door, maar ik zie me wel blijven op voorwaarde dat we ons redden. We klopten eerder dit seizoen al leider Kraainem. Dat bewijst dat we over veel potentieel beschikken en onder onze waarde gerangschikt staan. We trekken zondag naar Herne en ontvangen nadien Wemmel, dat worden opnieuw twee sleutelmatchen waarin we een beslissende kloof kunnen slaan met de gevarenzone.”

Bij Groot-Dilbeek was de ontgoocheling na afloop groot. Net toen Bright Etuwe met de aansluitingstreffer de hoop weer wat had aangewakkerd, moesten de bezoekers met een mannetje minder verder. Timothy Delplanque gooide de bal in het gezicht van een tegenstrever en kreeg meteen rood onder de neus geduwd.
“Ik kan de beslissing van de scheidsrechter begrijpen, maar het gebeurde onvrijwillig en berustte op een misverstand”, jammerde hij. “Ik gooide de bal in een reflex weg en zag die speler niet eens staan. De ref oordeelde dat het vrijwillig was en ik kon gaan douchen.”

Nog twee zeges nodig
Met een rake knal vanop 25 meter bezegelde de ingevallen Kevin De Backer daarop het Dilbeekse lot helemaal.
“We hebben een veldslag gewonnen, maar de oorlog is nog lang”, sprak de Machelse trainer Jens Detruyer. “Na een nul op twaalf hadden we deze zege nodig. We kampten met blessures en zaten in de hoek waar de klappen vallen. Zowel tegen Meise als Teralfene slikten we nog een treffer in de slotminuut. Ik schat dat we nog twee zeges nodig hebben om ons te redden. Met de getoonde mentaliteit mag dat geen probleem vormen.”

Bron: Het Nieuwsblad – 6 maart 2023


Recent nieuws

Wafelslag KCSM-jeugd

Wafelslag KCSM-jeugd

De KCSM-jeugd organiseert van 1 t.e.m. 21 maart 2023 zijn wafelslag. Maak een keuze uit de verschillende lekkernijen en steun onze jeugdwerking.

Lees meer
Welkom, ‘Abdou’ Bah

Welkom, ‘Abdou’ Bah

Deze 26-jarige aanvaller maakt dit seizoen deel uit van de voorhoede van Meise. Bah is als targetman nauwelijks van de bal te zetten en koppelt zijn technische skills aan scorend vermogen.

Lees meer